Lefkada Island

Λευκάδα

Λευκάδα

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Μαγευτικό Νησί του Ιονίου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε αυτό το νησί….το χρώμα της θάλασσας, το πράσινο και το γαλάζιο, οι αμμώδεις παραλίες, η άγρια ​​ομορφιά, ο συνδυασμός πράσινου και μπλε, τα γραφικά ορεινά χωριά και τα παραδοσιακά χωριά. Επιπλέον, η ιστορία και η παράδοση του νησιού καθώς και οι επιλογές που μπορεί να έχει και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης το καθιστούν ιδανικό προορισμό διακοπών είτε για ήσυχες οικογενειακές διακοπές είτε για επισκέπτες που θέλουν έντονη νυχτερινή ζωή, για τους λάτρεις της ιστιοσανίδα, λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, η Λευκάδα έχει τόσα πολλά να προσφέρει!
Στη Λευκάδα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις πιο υπέροχες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλου του κόσμου! Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες. Υπάρχουν όμως τόσα άλλα όπως το Κάστρο, το Αγιοφύλι, ο Μύλος, ο Γιαλός, όλα με μια ξεχωριστή μοναδική ομορφιά που μένει αξέχαστη. Επιπλέον, από το λιμάνι του Νυδριού μπορείτε να κάνετε μια σύντομη κρουαζιέρα γύρω από το νησί ή άλλες συναρπαστικές κρουαζιέρες στο Μεγανήσι, τον Σκορπιό (το νησί του Ωνάση), τη Μαδουρή (τόπος καταγωγής του διάσημου Έλληνα ποιητή Βαλαωρίτη), το Καστό ή τον Κάλαμο.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Λευκάδα είναι ο τέλειος προορισμός διακοπών είναι ότι είναι ιδανική για σύντομα ταξίδια στα όμορφα μέρη του νησιού. Η πρωτεύουσα, η Λευκάδα, επηρεασμένη από την παράδοση των Επτανήσων, το λαϊκό και κοσμοπολίτικο Νυδρί, η γραφική Βασιλική, ο Άγιος Νικήτας, η ορεινή και παραδοσιακή Καρυά, τα μικρά και γραφικά Σύβοτα καθώς και η Λυγιά, οι Καριώτες, η Νικιάνα, ο Πόρος, Ο Σύβρος, το Αθάνι και τόσα άλλα χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Ιστορία της Λευκάδας

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πρώτα δείγματα πολιτισμού στο νησί χρονολογούνται από την παλαιολιθική εποχή. Από τις ανασκαφές που πραγματοποίησε ο Γερμανός αρχαιολόγος Βίλελμ Ντέρπφελντ, ανακάλυψε ευρήματα από την Εποχή του Χαλκού (2000 π.Χ.) και διατύπωσε τη θεωρία ότι η Λευκάδα είναι ομηρική Ιθάκη.
Η Λευκάδα πήρε το όνομά της από το ακρωτήρι Λευκάτα ή Κάβος της Κυράς, που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού. Στην αρχαιότητα το ακρωτήρι ονομαζόταν Λευκάσπετρα ή Λευκασάκρα. Ο θρύλος λέει ότι η ποιήτρια Σαπφώ, από το νησί της Λέσβου, πήδηξε από τον βράχο του ακρωτηρίου για να απαλλαγεί από τον έρωτά της για τον Φάωνα. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το άλμα από αυτόν τον γκρεμό θα θεράπευε έναν άνθρωπο από τα δεινά της αγάπης. Ακόμα και η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, όταν διαπίστωσε ότι ο μεγάλος της έρωτας, ο Άδωνις ήταν νεκρός. Κοντά σε αυτή την περιοχή υπάρχει ο ναός του θεού Απόλλωνα, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο λευκός βράχος.
Σε μεταγενέστερους χρόνους το νησί ονομαζόταν Αγία Μαύρα, παίρνοντας το όνομά του από την εκκλησία που ήταν χτισμένη μέσα στο κάστρο της Αγίας Μαύρας, που βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Λευκάδας και θεωρείται πρότυπο οχυρωματικής τέχνης. Για πολύ καιρό γύρω από αυτό το κάστρο ήταν χτισμένη η πόλη της Λευκάδας, αλλά αργότερα οι Ενετοί το μετέφεραν στη σημερινή του θέση.
Λίγο έξω από την πόλη και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Καλλιγόνι, μπορείτε να βρείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Νηρίκου, που ήταν η πρώτη πόλη του νησιού. Ο Νηρίκος περιβαλλόταν από ένα μεγάλο τείχος, μέρος του οποίου σώζεται μέχρι σήμερα. Η Λευκάδα έχει λάβει μέρος σε πολλές μεγάλες μάχες στο παρελθόν, όπως στη ναυμαχία της Σαλαμίνας και στη μάχη των Πλαταιών κατά τους Περσικούς πολέμους, καθώς και στον Πελοποννησιακό πόλεμο στο πλευρό των Σπαρτιατών. Πολέμησαν επίσης στο πλευρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη μεγάλη του εκστρατεία, ιδρύοντας την ομώνυμη πόλη στα παράλια της Συρίας, καθώς και μια άλλη κοντά στη Δαμασκό.

Πρόσβαση

Ταξιδέψτε στη Λευκάδα

Με αυτοκίνητο: Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια πλωτή γέφυρα, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Αθήνα-Λευκάδα 380 χιλιόμετρα ή περίπου 4,30 ώρες οδικώς / Θεσσαλονίκη-Λευκάδα 420 χιλιόμετρα ή περίπου 5 ώρες οδικώς.

Με αεροπλάνο: Πτήσεις εξωτερικού (τσάρτερ) και πτήσεις εσωτερικού (Αθήνα, Κρήτη) προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας/Ακτίου, στη συνέχεια με λεωφορείο ή ταξί για τη Λευκάδα (20χλμ).

Με υδροπλάνο: Σύνδεση με άλλα νησιά του Ιονίου.

Με πλοίο: Από την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά.

Με ιδιωτικό σκάφος: Υπηρεσίες διαθέσιμες στη Βασιλική.

Τοποθεσία

Πολυτελείς Βίλες στη Λευκάδα

Οι Ναϊάδες Βίλες θα γίνουν ο ιδανικός προορισμός σας, για τις ονειρεμένες σας διακοπές στη Λευκάδα!