Lefkada Places to Visit

Τι να Επισκεφτείτε

Τι να Επισκεφτείτε

ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Το κόσμημα του Ιονίου

Επισκεφθείτε μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς μας στη Λευκάδα. Υπέροχες αμμουδιές, όμορφα αξιοθέατα και πολλά άλλα σας περιμένουν να ανακαλύψετε.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ

Παραλίες της Λευκάδας

Η Λευκάδα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ελληνικά νησιά και βρίσκεται στην καρδιά του Ιονίου. Ας στήσουμε το σκηνικό… Λευκή άμμος και βότσαλα που αστράφτουν στον ήλιο του Ιονίου, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και άγρια φυσικά τοπία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες που έχετε δει ποτέ! Γνωστές για το εκπληκτικό τοπίο και τα εξωτικά νερά, οι παραλίες στη Λευκάδα θεωρούνται από τις ομορφότερες στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Οι πιο δημοφιλείς και παγκοσμίως γνωστές παραλίες είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα. Αν όμως αναζητάτε πιο απομονωμένες παραλίες, κατευθυνθείτε προς το Μήλο, το Αφτέλι και το Καλαμίτσι, για να χαλαρώσετε μακριά από τα πλήθη. Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα μια μέρα από την εξερεύνηση των πιο εκπληκτικών παραλιών στην Ελλάδα, η Λευκάδα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Ένας ατελείωτος αριθμός δραστηριοτήτων και ιστορικών τοποθεσιών σε όλο το νησί θα δημιουργήσουν την τέλεια ελληνική εμπειρία.

ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Αξιοθέατα της Λευκάδας

Μπαίνοντας στο νησί της Λευκάδας θα βρείτε το κάστρο της Αγίας Μαύρας, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, το οποίο ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από τον Φράγκο ηγεμόνα John Orsini. Το κάστρο δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την άμυνα της Λευκάδας ενάντια στους Τούρκους και να αποκρούσει τις πειρατικές επιθέσεις. Το 1479 κατακτήθηκε από τους Τούρκους. Στην αυλή του κάστρου θα βρείτε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας.
Στην πόλη μπορείτε να επισκεφθείτε τον ναό του Παντοκράτορα που φιλοξενεί μοναδικά έργα τέχνης, το μουσείο Φωνογράφος, που βρίσκεται στον πεζόδρομο και διαθέτει μια αξιόλογη συλλογή από γραμμόφωνα και μουσικά όργανα. Η γεμάτη φυσικό πλούτο και ομορφιά λιμνοθάλασσα της Λευκάδας χαρακτηρίζεται ως υγρότοπος ως οικοδεσπότης ή ορόσημο στο ταξίδι πολλών πουλιών όπως γλάροι, καλιμάνες, πάπιες, χήνες, κύκνοι, ερωδιοί και άλλα. Σε απόσταση 3 χλμ. από την πόλη βρίσκεται το μοναστήρι της Φανερωμένης, προστάτης του νησιού και γιορτάζει κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Το μοναστήρι είναι γεμάτο από Εικόνες και ένα σκευοφυλάκιο με σπάνια έργα τέχνης με θρησκευτική και λαογραφική αξία.
Με κατεύθυνση προς το Νυδρί στην περιοχή Καλλιγόνι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Νηρίκος. Εκεί θα δείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Λευκάδας που χρονολογείται από τους αρχαϊκούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στη συνέχεια, 17 χλμ. από τη Λευκάδα συναντάμε το κοσμοπολίτικο Νυδρί, το σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο που υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σε απόσταση πέντε λεπτών με το αυτοκίνητο βρίσκονται οι Καταρράκτες Δημοσάρη και αποτελούν σημαντικό φυσικό αξιοθέατο για το νησί. Από εκεί που θα αφήσετε το αυτοκίνητο θα ακολουθήσει μια πεζοπορία 20 λεπτών στην ερημιά που θα σας μαγέψει και θα σας χαλαρώσει, μέχρι να φτάσετε στον μεγάλο καταρράκτη.
Απέναντι από το Νυδρί μπορείτε να θαυμάσετε τα Πριγκηπονήσια, κάνοντας καθημερινή κρουαζιέρα στα νησιά. Το νησί που σίγουρα ξεχωρίζει σε ομορφιά και φήμη είναι ο Σκορπιός του εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση και κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει μεγάλη γκάμα επωνύμων που απόλαυσαν τις διακοπές τους στο νησί. Τώρα ο Σκορπιός ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ. Καθώς κοιτάτε από το λιμάνι προς τα νησιά, το βλέμμα σας θα πέσει στο σπίτι του ποιητή Βαλαωρίτη που βρίσκεται στο νησί Μαδουρή.
Στο λιμάνι του Νυδρίου υπάρχει το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη Ωνάση που έχτισαν οι κάτοικοι για να τιμήσουν τη μνήμη του Έλληνα εφοπλιστή για την προσφορά του στο νησί. Στο νοτιότερο άκρο του νησιού δεσπόζει το ακρωτήρι Λευκάτα προκαλώντας θαυμασμό στους επισκέπτες. Στο κέντρο του νησιού αξίζει να επισκεφτείτε το χωριό Καρυά και να απολαύσετε τον καφέ σας στην πλατεία κάτω από τα ψηλά γέρικα δέντρα. Επισκεφθείτε τα καταστήματα λαϊκής τέχνης και παρατηρήστε παραδοσιακά έργα βελονών με τη χαρακτηριστική «καρσανική» βελονιά και παραδοσιακές στολές γάμου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μουσεία της Λευκάδας

Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας : Στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας .Τα ευρήματα που παρουσιάζονται ξεκινούν από τη μέση παλαιολιθική εποχή (200.000 – 35.000 π.Χ.) και φτάνουν έως τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Στο μουσείο εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών του Γερμανού αρχαιολόγου Γουλιέλμου Νταίρπφελντ, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία ότι η Λευκάδα είναι η Ιθάκη του Ομήρου.
Μουσείο Άγγελου Σικελιανού : Κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας, το δίπατο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Λευκάδα ο Άγγελος Σικελιανός, έγινε δυνατό να αναπτυχθεί το όραμα και η πράξη του ποιητή σ’ ένα σύγχρονο μουσείο-κόσμημα. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και να μάθει λεπτομέρειες για την ζωή και το έργο του.
Εκκλησιαστικό Μουσείο Ι.Μ.Φανερωμένης : Στεγάζεται στην Ι.Μ.Φανερωμένης, με ποικίλα εκθέματα, προερχόμενα από ναούς και μονές του νησιού, τα οποία καλύπτουν μία περίοδο από την εποχή της δεύτερης Τουρκοκρατίας (1479-1684) έως και το 1864. Τον κύριο όγκο των εκθεμάτων αποτελούν έργα επτανήσιων ζωγράφων, κυρίως μεταβυζαντινές εικόνες , εκκλησιαστικά χειρόγραφα και παλαιότυπα και έργα αργυροχοίας (σταυροί αγιασμού, δισκοπότηρα κ.α).
Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «Ορφεύς» «Πανταζής Κοντομίχης» : Βρίσκεται στην παλιά πόλη της Λευκάδας καοι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια πλούσια συλλογή από την καθημερινή ζωή και τις ασχολίες των Λευκαδιτών.
Μουσείο Φωνογράφου : Κοντά στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης της Λευκάδας (Καλκάνη 2) στεγάζεται το μικρό ιδιωτικό μουσείο με φωνογράφους, δίσκους, σπάνια άλλα χρηστικά αντικείμενα εποχής.

Λευκάδα Πολυτελείς Βίλες

Οι Ναϊάδες Βίλες θα γίνει ο ιδανικός προορισμός σας για τις ονειρεμένες διακοπές σας στη Λευκάδα!